Yiğit Akü, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), Otomotiv İhracat ve Yan Sanayi şampiyonları arasında yerini alarak, akü sektöründe birinciliği üstlendi. Yiğit Akü liderliğine hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

 

Türkiye ihracatının üst üste lider sektörü olan otomotiv endüstrisinde 2019'un şampiyon firmaları belli oldu. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nden (OİB) Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine dayanılarak yapılan açıklamaya göre, 2019 yılında Yiğit Akü ihracat şampiyonları sıralamasında yerini alarak, otomotiv ve yan sanayi endüstrisinde geçtiğimiz yıllara oranla ivme gösterdi.

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ihracat liderleri arasında yerini koruyan ve başarılarına hızla devam eden Yiğit Akü, ülkemizin ihracat şampiyonları arasında bu yılda rakipleri de geride bırakarak,  otomotiv sektöründe ilk payda yerini 28. sırada, akü sektöründe ise 1. sırada adını yazdırarak liderliğini korudu.

 

Çözüm odaklı yaklaşımı, yenilikçi yapısı ve ihracattaki başarıları ile 40 yılı aşkın süredir fark yaratan Yiğit Akü, ekonomik gelişmenin kaynağı ve yatırımları ile 5 kıtada 100’ü aşkın ülkeye ihracatı ile sektörün öncü kuruluşları arasında adından söz ettiriyor.  

 

Yiğit Akü aynı zamanda ileriye dönük yatırım ve planlamalarında sektörel anlamda 150 ülkeye ihracat yapan, global ölçekte üretim ağını tamamlamış, Li-Ion hücre-modül üretimi, endüstriyel alanda kullanılan bataryaların bilgi teknolojileri ve entegrasyonu ile 2020 yılı ve sonraki yıllarda adından söz ettirmeyi hedefliyor.